Massage - massageterapi

Grunden är det svenska klassiska massagen och ges antingen som terapeutisk muskelmassage eller som avspänningsmassage.

Terapeutisk massage är en behandlande massage som ges vid olika besvär och smärttillstånd i kroppen. Fokus är på de specifika muskler som ger besvären. Olika behandlingsmetoder används, såsom muskulering, revolving, pressur, triggerpunktsbehandling och strain counterstrain.

Avspänningsmassage är en mjuk men ändå djupgående massage med syfte att få muskler och sinne att slappna av. Massagen utförs med ljuvligt doftande ekologisk olja.

Min utbildning till Diplomerad Massageterapeut har jag gått på Axelsons i Stockholm, och jag är av Branschrådet svensk massage Certifierad Massör.


Det som kännetecknar min massage är att den är djupgående men ändå inkännande. Jag hittar de ”punkter” som behöver behandlas. Behandlingen inleds med ett samtal för att stämma av var du befinner dig för dagen, och vilka besvär som behöver behandlas.
 
Jag jobbar med djupgående muskelmassage eller mjuk avspänningsmassage beroende på vad du önskar eller behöver för dagen. Grunden är den klassiska massagen med en blanding av revolving, strain counterstrain, longering och muskulering. Behandlingen utformas alltid i samråd med dig och anpassas efter de besvär du söker för.

Den massageolja jag använder är en oljeblandnig av ekologisk eller biodynamisk, kallpressad, vegetabilisk olja, doftsatt med finaste eteriska oljor.

En kallpressad olja går in i huden tack vare att den har en molekylstorlek som gör att huden kan ta upp den. En varmpressad olja tas inte upp på samma sätt.

Fördelen med en vegetabilisk olja är att den tillför huden viktiga näringsämnen och essentiella fettsyror.